9. Contact

Heb je vragen? Wil je een afspraak maken voor een workshop, of een product bestellen of afhalen? Mail dan naar roos@giftig.eu. Klik hier voor de webshop, klik hier voor de facebookpagina van Giftig.

3 Replies to “9. Contact”

Den Spiesdraegers 1625

7 januari 2019 at 6:29 pm

Beste re-enactor,

In de gemeente Aalst, België, is er tijdens archeologische opgravingen een militair kampement terug gevonden uit 1692 alsook enkele imposante grafheuvels uit de bronstijd en een nederzetting uit de Romeinse periode. In dit rijke historische gebied zijn talloze schuilhutten aan het licht gekomen, die dateren tussen 1600 en 1850. Er zijn er een aantal blootgelegd welke eenmalig voor het publiek toegankelijk worden gesteld. De schuilhutten zijn voorzien van zitbanken, een haard, een schouw of een rookgat en een trap.

Omtrent deze opgravingen heeft de gemeente Aalst in samenwerking met de archeologen en de Spiesdraegers 1625, besloten re-enactment evenement te organiseren. Dit zal op 15 en 16 juni 2019 tijdens de Archeologiedagen op dit unieke terrein plaatsvinden. Na dit weekend wordt het terrein bouwrijp gemaakt voor bedrijfsterrein. De gevonden kampementen zullen dan nooit meer voor het oog zichtbaar zijn.

Rondom de archeologische opgravingen worden dit weekend open dagen gehouden voor publiek. De schuilplaatsen zullen worden opengesteld, en opgegraven voorwerpen zoals vergulde gespen met leer resten, zilveren munten, fibula’s etc. zullen worden tentoongesteld. Daar omheen zal er een TJO re-enactment evenement worden gehouden, waarbij het dagelijks leven van destijds wordt uitgebeeld door soldaten, en door handelaren en ambachtslieden in een “handelarenstraatje”.

Er zal geen slag gehouden worden omdat er in de 17e eeuw ook geen slag is geweest, maar er is ruimte genoeg voor demonstraties. We denken hierbij aan piek, musket, kanon, en zwaardvechtdemo’s, ambachten, kogelgieten, koken, weven, lucette, e.d. Zaterdagavond wordt er een parade gehouden door het dorp.

Handelaren, ambachtslieden en soldaten zullen tijdens dit weekend het publiek voorzien van extra informatie en demonstraties bij deze opgravingen. Natuurlijk is er ook de mogelijkheid om zelf aan een rondleiding deel te nemen en een kijkje te nemen bij alles wat er eenmalig zichtbaar is.

De organisatie zorgt voor stro, brandhout, kruit en ontbijt.

Bij interesse in dit evenement op deze unieke locatie, zien wij graag uiterlijk half/eind januari 2019 een reactie met uw handel en aantal personen.

Met vriendelijke groet,

Dorine van Gils
(den Spiesdraegers 1625)

Eveline Tramper

18 november 2021 at 8:21 am

hoi roos, wil je contact met mij opnemen over een verzoek? zie mail. groetjes eveline

admin

18 november 2021 at 12:12 pm

ik ga je een bericht sturen!
groetjes, Roos

Post Your Comment Here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.